martes, 17 de diciembre de 2013

Realment funciona l'homeopatia?

La ciència ha estat en guerra durant molts anys amb l'homeopatia. 
Aquesta disciplina va nàixer fa uns 200 anys en un context molt concret, avui en dia seria impensable la seva formulació. Si voleu entendre el seu origen us recomano el següent article:
La immensa majoria de científics i metges actuals opinen que, per acceptar que els medicaments homeopàtics funcionen hem de llençar a la brossa gairebé tots els coneixements que la física i la química han assolit en els darrers 150 anys. Subratllo els termes "medicaments homeopàtics" perquè els homeòpates, a més dels preparats homeopàtics, recepten altres compostos, alguns d'ells naturals, d'eficàcia provada.  

El debat és candent i darrerament ha tornat a sonar amb força degut al projecte de llei ministerial per regular la venta de productes homeopàtics.
-   Perquè hi ha gent que la defensa si l'evidència científica en contra és abundant? Són només interessos comercials? Hi ha evidència al seu favor? És només efecte placebo?

- Perquè l'estat Espanyol deixa vendre els medicaments homeopàtics a les farmàcies sense obligar als seus fabricants a demostrar-ne l'eficàcia com en el cas dels medicaments clàssics?

Abans d'opinar informeu-vos!

En el seu dia aquest documental em va ser molt útil: